Βασίλης Μεσσαριτάκης

κρουστά, τσαμπούνα και τραγούδι

Ο Βασίλης Μεσσαριτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Πτυχιούχος του College Of Sports Sciences, είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς. Καθηγητής στην Κρατική Σχολή Χορού Ελλάδος, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρία Αυγουλέα-Λιναρδάτου, δάσκαλος χορού στον Πανικάριο σύλλογο «Άρτεμις Ταυροπόλος», στην Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου και Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου «Χοροστάτης» Φυλής. Ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια με την έρευνα και τη λαογραφία με ειδίκευση στην περιοχή της Ικαρίας (Φούρνοι) ενώ συνεχίζει να κάνει γνωστό τον Ικαριακό λαϊκό πολιτισμό μέσω σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει ανεβάσει σε μεγάλες αθηναϊκές σκηνές μουσικοχορευτικές - παραδοσιακές παραστάσεις (σε καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία δική του ), και ασχολείται ενεργά με τη διασκευή και σύνθεση libretto σε Musicals (παραστάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στα θέατρα « Κιβωτός», «Κάτια Δανδουλάκη», «Ακροπόλ», «Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος», Θέατρο του ΑCS Athens , Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών κ.α.).

Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Η πρόβα νυφικού», «Το τρίτο στεφάνι» και έχει χορογραφήσει άλλες όπως το «Singles» με τη Μαρία Σολωμού και τον Αντώνη Καρυστινό. Έχει χορογραφήσει μουσικά τηλεοπτικά Show όπως το «Fame Story» και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές όπως «To αλάτι της γης», «Στην υγειά μας», «Ράδιο αρβύλα», «Όλοι οι καλοί χωράνε», «Στην φωλιά των Κούκου» κ.α.

Έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών όλων των Ιδιωτικών Σχολείων της Αθήνας καθώς και την καλλιτεχνική επιμέλεια δύο ψηφιακών δίσκων που περιέχουν τραγούδια και χορούς από την Ικαρία, τόσο σε πρωτότυπες διασκευές όσο και στην πρώτη παραδοσιακή αυθεντική τους μορφή. Τέλος, είναι δημιουργός του μουσικού παραδοσιακού συγκροτήματος «ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ» στο οποίο εκτός των άλλων παίζει τσαμπούνα και κρουστά.

κρουστά
τσαμπούνα
τραγούδι

Contact Me

Follow Me