Ρίτσα Ποζιού

ritsa

τραγούδι

Η Ρίτσα Ποζιού γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Καρδίτσα από μουσική οικογένεια με πατέρα και παππού δημοτικούς τραγουδιστές. Είναι πτυχιούχος σύγχρονου τραγουδιού και αρμονίας. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 2000 έως και σήμερα ενώ παραδίδει μαθήματα φωνητικής. Οι μουσικές της διαδρομές ξεκινούν με ρεμπέτικο, λαϊκό και δημοτικό τραγούδι δίπλα σε μεγάλα ονόματα του μουσικού πενταγράμμου, όπως Ρένα Κουμνιώτη, Γιάννης Ντουνιάς, Οι απέναντι, Αθηναϊκή κομπανία, Οπισθοδρομική κομπανία, Θεοδοσία Στίγκα, Νάντια Καραγιάννη, Γιώργος Σαρρής, Γρηγόρης Αλλισανδράκης, Αχιλλέας Δραμουντάνης, Σοφία Κολλητήρη, Τασία Βέρρα, κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε παραδοσιακές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραγωγές και συναυλίες σε όλη τη Ελλάδα, τη Γερμανία το Ισραήλ, τον Καναδά και την Αμερική. Έχει τραγουδήσει σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας και έχει συνεργαστεί με πολλούς δεξιοτέχνες μουσικούς όπως, Νίκος Φάκαρος, Νίκος Οικονομίδης, Τάκης Σούκας κ.α.

Έχει στο ενεργό της δύο προσωπικές δισκογραφικές δουλειές και έχει συμμετάσχει τραγουδιστικά σε τρεις ψηφιακούς δίσκους με λαϊκό και παραδοσιακό ρεπερτόριο όπως, «Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη» του Χρήστου Παπαδόπουλου, «Δέκα Γυναικείες φωνές» του Πέτρου Δουρδουμπάκη (με τις Μελίνα Κανά, Ελένη Πέτα, Ειρήνη Τουμπάκη, Ειρήνη Χαρίδου, Χριστίνα Μαραγκόζη κ.α.) και «Ικαριώτικα Χοροσταλίσματα» του Πανικάριου Συλλόγου Άρτεμις Ταυροπόλος.

Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς συλλόγους παραδίδοντας μαθήματα χορωδίας σε αυτούς και έχει τραγουδήσει σε πολλές χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις σε μεγάλα Αθηναϊκά θέατρα.

Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως, «Στην υγειά μας», «Ράδιο αρβύλα», «Αλάτι της γης», «Πρωινός Καφές», «Αυτό μας έλειπε», «Το πάρτυ της ζωής μας», «Στην φωλιά των Κούκου», κ.α.

Ως μέλος στους χοροσταλίτες τραγουδάει.

τραγούδι

Follow Me