Φάνης Φωτόπουλος

κλαρίνο, φλογέρα, μπουζούκι, τρομπέτα και τραγούδι

Ο Φάνης Φωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Παίζει κλαρίνο, φλογέρα, τρομπέτα, μπουζούκι και κρουστά. Υπήρξε μαέστρος της φιλαρμονικής του Δήμου Μεταμόρφωσης και για 15 χρόνια μουσικό μέλος της φιλαρμονικής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Επί σειρά 22 ετών έχει συνεργαστεί με επώνυμους παραδοσιακούς και λαϊκούς τραγουδιστές όπως, o Χρόνης Αηδονίδης, η Τασία Βέρρα, η Σοφία Κολητήρη, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Σοφία Παπάζογλου, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Γιώτα Νέγκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε παραδοσιακές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραγωγές και συναυλίες σε όλη τη Ελλάδα, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις (Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία,Γαλλία, Ισπανία κ.α.) αλλά και σε Ντουμπάι, Κάιρο, Μαρόκο, Ισραήλ και Καναδά.

Έχει συμβάλει μουσικά σε ραδιοφωνικά σποτ και τηλεοπτικές σειρές όπως «Για την καρδιά ενός αγγέλου» σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου, «Ο θησαυρός της Αγγελίνας» σε μουσική του Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου, και έχει παρουσιάσει την δουλειά του μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές όπως «Στην υγειά μας», «Ράδιο αρβύλα», «Όλοι οι καλοί χωράνε», «Κυριακή στο χωριό», «Στην φωλιά των Κούκου» κ.α.

Διδάσκει κλαρίνο σε ωδεία, μουσικές σχολές και πολιτιστικούς συλλόγους στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία ψηφιακών δίσκων σε παραδοσιακές και λαϊκές παραγωγές (όπως το «Αρχείο Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής), στην Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου με τον Γιώργο Νταλάρα και σε δισκογραφικές δουλειές της Ελένης Τσαλιγοπούλου του Δημήτρη Μητροπάνου του Μάριου Φραγκούλη κ.α.

Τέλος, έχει συνεργαστεί με μουσικές ζυγιές όπως η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου με μαέστρο τον Αντρέα Κατσιγιάννη, το Επτάσημο, η Ντιμινουίτα, Τα παιδιά από την Πάτρα, η Αθηναϊκή Κομπανία κ.α.

Ως μέλος στους χοροσταλίτες παίζει κλαρίνο, φλογέρα, τρομπέτα, μπουζούκι, κρουστά και τραγουδάει.

κλαρίνο
φλογέρα
μπουζούκι
τρομπέτα
κρουστά
τραγούδι

Follow Me