«Χοροσταλίτες»

Οι «Χοροσταλίτες» είμαστε ένα παραδοσιακό σχήμα έξι μουσικών που αγαπάμε, παίζουμε και δημιουργούμε πάνω στο παραδοσιακό και το "έντεχνο" τραγούδι. Το όνομά μας προέρχεται από την Ικαρία, από το ρήμα "χοροσταλίζω" που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα.

Δημιουργηθήκαμε το 2013 και στεγαζόμαστε στον Πανικάριο Σύλλογο «Άρτεμις Ταυροπόλος». Οι δικές μας συνθέσεις, σε στίχους και μουσική, είναι βασισμένα στη παραδοσιακή μουσική. Κάνουμε τα δικά μας νέα βήματα, σε παλιά μονοπάτια! Συνοδεύουμε χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών πολιτιστικών συλλόγων στις χορευτικές τους παρουσιάσεις, αλλά και πλαισιώνουμε μουσικά εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι σύλλογοι.

Τέλος, πραγματοποιούμε παραδοσιακές βραδιές σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας, με τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα, βάζοντας "έντεχνες" και ρεμπέτικες πινελιές, κάνοντας αναφορά σε μεγάλους συνθέτες με τραγούδια που αντέχουν στον χρόνο!

Οι Χοροσταλίτες, αποτελούνται από τον Βασίλη Μεσσαριτάκη στα κρουστά, την τσαμπούνα και το τραγούδι, τον Φάνη Φωτόπουλο στο κλαρίνο, τη φλογέρα, το μπουζούκι, την τρομπέτα και το τραγούδι, τον Τάσο Γουσέτη στο βιολί, το μαντολίνο και το τραγούδι, την Ρίτσα Ποζιού στο τραγούδι, την Κωνσταντίνα Πάτση στο σαντούρι και το τραγούδι και τον Νικόλα Μπούτση στο λαούτο, την κιθάρα και το τραγούδι.

Επίσης, μαζί μας συνεργάζονται επί σκηνής ο Μάνθος Μουστάκας στο τραγούδι, τον τζουρά, την κιθάρα, το λαούτο και το σαξόφωνο και ο Ηλίας Μαυρίκης στο λαούτο, το μπουζούκι, την κιθάρα και το τραγούδι.

τραγούδι
λαούτο
τζουράς
κιθάρα
σαξόφωνο
βιολί
μαντολίνο
κλαρίνο
φλογέρα
μπουζούκι
τρομπέτα
κρουστά
τσαμπούνα

Τα μέλη του μουσικού σχήματος

vasilis

κρουστά, τσαμπούνα και τραγούδι

Βασίλης Μεσσαριτάκης

κρουστά, τσαμπούνα και τραγούδι
fanis

κλαρίνο, φλογέρα, μπουζούκι, τρομπέτα και τραγούδι

Φάνης Φωτόπουλος

κλαρίνο, φλογέρα, μπουζούκι, τρομπέτα και τραγούδι
manthos

κιθάρα, λαούτο και τραγούδι

Νικόλας Μπούτσης

κιθάρα, λαούτο και τραγούδι
tasos

βιολί, μαντολίνο και τραγούδι

Τάσος Γουσέτης

βιολί, μαντολίνο και τραγούδι
ritsa

τραγούδι

Ρίτσα Ποζιού

τραγούδι
konstantina

σαντούρι και τραγούδι

Κωνσταντίνα Πάτση

σαντούρι και τραγούδι

Χοροσταλίτες... «νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια»

Το όνομα μας έχει τις ρίζες του από το ρήμα της Ικαριώτικης διαλέκτου «χοροσταλίζω» που σημαίνει χορεύω ασταμάτητα-διαρκώς, από βράδυ μέχρι το άλλο πρωί. Προσπαθούμε λοιπόν παίζοντας την δική μας μουσική, αλλά και παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα, να κάνουμε τον κόσμο να «χοροσταλίζει» όλο το βράδυ!
Ο δημιουργός και «νονός» της μπάντας μας είναι ο Βασίλης Μεσσαριτάκης, δάσκαλος χορού του Πανικάριου συλλόγου «‘Αρτεμις Ταυροπόλος» και εισηγητής σε σεμινάρια με διδασκόμενη περιοχή την Ικαρία. Με αφορμή την αγάπη του για την παραδοσιακή μουσική και τα τραγούδια του τόπου μας δημιούργησε την μπάντα ξεκινώντας από την Ικαριακή μουσική παράδοση. Η ιδέα ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά και στην συνέχεια απλώθηκε αγκαλιάζοντας μουσικά και άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας.
Αυτήν την περίοδο ετοιμάζουμε σιγά, σιγά την πρώτη μας δισκογραφική δουλειά σε ψηφιακό δίσκο και παρουσιάζουμε την δουλειά μας σε διάφορους νομούς της Ελλάδας πραγματοποιώντας συναυλίες και χοροεσπερίδες σε πολιτιστικούς συλλόγους.